För talanger Om du inte jobbar med något du brinner för – så slösar du med din tid

brinner

För talanger

Jag gillar att dra liknelser till träning. Förmodligen för att träning har en så nära relation mellan insats/inställning och resultat. Den som verkligen lyckas med sin träning är den som hittar en träningsform som är kul. Du kan säkert komma på flera exempel själv – någon som börjat på gymmet gång efter annan men som inte fastnar, och någon annan som tränar jämt och som är passionerad för sin träning.

Visst ser du skillnaden i hur mycket passion bidrar till resultat?

Stop wasting your time!

Samma samband kommer att spela in i ditt arbetsliv. Jobbar du med något som du tycker är OK, så kommer du troligtvis prestera (och belönas) just OK. Om du däremot är eld och lågor för det du gör, ja då kommer resultaten att följa.

Så fråga dig själv om du verkligen jobbar med något du brinner för? Något som får dig att vilja ge det lilla extra. Inte för att du borde eller för att du tror att det är vad din chef förväntar sig, utan helt enkelt för att du tycker det du gör är kul.

För dig som verkligen hittat din grej – och dessutom på ett företag där allt är rätt – grattis! Keep up the good work! För dig som däremot känner att du inte riktigt har den glöd som du borde ha – fundera på vad du vill göra istället, eller vad det är som gör att du inte får ut just det du vill där du arbetar idag.

Jag skulle kunna ge dig massa tips kring hur du tar reda på om du brinner för det du jobbar med eller inte. Men innerst inne vet du redan. Det handlar inte om att måla upp en overklig bild av framtiden, varenda arbetsdag kan inte vara en dans på rosor. Men helheten måste ändå verkligen få dig att känna: wow – det här är så j***a kul!

Du ska känna på en fredagkväll över ett glas med dina vänner eller middag med familjen att det glöder om dig när du berättar om det du gör. Då är det rätt!

Kan vi hjälpa dig?

Vi har startat Ment med målsättningen att hjälpa dig som vill ta nästa kliv i karriären. Hos oss kan du göra ett karriärtest och få en uppfattning om hur du har det jämfört med andra i samma arbetsroll som dig.

Ännu bättre är att du också kan skapa en profil på Ment som gör att företag kan hitta dig. De ser vad du vill jobba med, vad du har för önskemål kring att byta jobb, med mera. Vad de däremot inte ser är vem du är. Tanken är helt enkelt att företag ska kunna ge dig jobberbjudanden så får du välja om du vill ta dialogen vidare med dem eller ej.

Vi vill göra det lättare att ta nästa steg mot ett arbete som ger dig det där lilla extra – och möjligheten att jobba med något du verkligen brinner för.