För talanger Har du stannat alldeles för länge på ditt nuvarande jobb?

För talanger

Jag tror de flesta någon gång har blivit riktigt bekväma på ett jobb, trots att man varken är motiverad eller utvecklas i rollen. I det här blogginlägget kan du ta reda på om du har stannat för länge på din nuvarande arbetsplats.

1. Du tror inte på produkten/tjänsten

En sak som är ett tydligt tecken på att man inte borde jobba där man gör, är när man inte längre tror på produkten eller tjänsten man säljer. Man har tappat tron på företaget och gör därför inte heller ett bra jobb.

2. Du pratar illa om jobbet med kompisar och familj

När dina närmsta börjar påpeka att du endast pratar illa om din arbetsplats så är det god tid att börja se sig om efter något annat. Är det så pass mycket som du tycker är dåligt med din nuvarande arbetssituation är det dags att byta.

3. Du har söndagsångest

Att under helgen inte riktigt kunna slappna av för att du bävar inför söndagsångesten är ett tydligt tecken på att du borde försöka hitta ett nytt jobb.

4. Du stör dig på dina motiverade kollegor

När du själv är omotiverad är det enkelt att börja störa sig på kollegor som är motiverade. Även det ett tecken på att du borde ta tag i sin situation. Är det arbetsuppgifterna eller arbetsgivaren som är felet?

5. Du ser bara hinder

Om du endast ser hinder när ditt team eller din avdelning diskuterar nya idéer eller arbetssätt är även det ett tecken på att du inte borde vara kvar.

Checkar du i alla eller bara någon av dessa boxar borde du börja fundera på vad du egentligen skulle vilja göra. Är det fel på arbetsplatsen eller på att du inte får utvecklas längre? Undersök vad du vill göra för att må bra och trivas på din arbetsplats. För det förtjänar alla!