För talanger Uppskatta dina förmåner

För talanger

Här på Ment försöker vi att blanda både arbetstagarens och arbetsgivarens upplevelser och syn på saker och ting som rör jobb och karriär. Detta inlägg beskriver hur jag, som är arbetsgivare, träffade en (inte allt för nära) vän för några veckor sen.

Som ofta så gled samtalet in på jobb under kvällen och jag berättade om hur det går för mitt företag och han berättade vad han jobbar med och målet med hans anställning. Jag fick också frågan om jag jobbar mycket, som entreprenör är väl svaret på den frågan alltid “ja” :). För visst är det så att vi entreprenörer jobbar rätt mycket. Jag tror också att många egenföretagare och entreprenörer delar med mig är att de hör många i sin omgivning säga saker som “wow vilken lyx, du är egenföretagare” eller “vad kul, jag vill också starta eget företag”!

Och självklart tycker jag att är det ens dröm att starta eget företag så ska man satsa på den drömmen. Det kan dock vara en lång, smal, brant och rätt snårig väg dit. Men vissa av oss gillar både risken och utmaningen som kommer med det.

Men så till kontentan med detta inlägg, det min kompis sa till mig var riktigt kul och insiktsfullt. Han sa nämligen det motsatta vad jag brukar höra, att han inte alls kände något intresse för att driva eget företag. Hans motivering var enkel: att han uppskattar friheten och fördelarna han får med sitt jobb för mycket. Går han på semester så är det semester fullt ut och vill han gå hem från jobbet och släppa allt vad just jobb innebär så är det helt okej. Han såg fortfarande massor av möjligheter att utvecklas i sin karriär och kände hög stimulans i sina arbetsuppgifter.

Så det kanske är så enkelt som att många av oss allt för lätt luras i fällan att “gräset är grönare på andra sidan”. Det finns såklart fantastiska delar med att vara både egenföretagare som att vara anställd. Har man däremot valt ett av spåren så är det viktigt att fullt ut uppskatta alla fördelar och förmåner som kommer med det val man gjort!

Så oavsett din arbetssituation: fundera över vad du uppskattar med din situation, förmåner och möjligheter. Många gånger kanske du tar saker för givet, trots att de är allt annat än just givet för någon annan!